Pijn bovenbuik na eten


Jan van der tuin Herbert van der heide. Sinds 3 jaar wat wisselend last bovenbuik 2 jaar. Voorbeelden zijn: koorts, hoofdpijn, vermoeidheid, weinig eetlust, misselijkheid, pijn in de bovenbuik en diarree. plotselinge hevige pijn in bovenbuik, geelzucht, onverklaarbare blauwe plekken, extreme vermoeidheid, keelpijn met koorts en blaren. Verschijnselen vol gevoel in de bovenbuik, pijn in de maagstreek, boeren, misselijkheid, braken. Vaak voorkomend waren pijn in de bovenbuik, droge mond, zoals verslavend gokken, overmatig eten of uitgeven van geld, een abnormaal. Hevige pijn in de bovenbuik (verschijnsel van een ontsteking van de alvleesklier). Ontsteking van het neusslijmvlies (symptomen omvatten loopneus, niezen en verstopte neus pijn.

(test en treat) Proefbehandeling ppi gastroscopie echo Proefbehandeling domperidon Beloop mevr. Kerkhof leefstijladviezen geen effect Proefbehandeling ppi geen effect Hp-ademtest negatief Lab: crp normaal, leverenzymen norm, anti-tTG negatief Gastroscopie ( biopten) gb Echo gb Functionele dyspepsie(letterlijk: slechte vertering) Rome iii criteria vol gevoel na eten Sneller vol Pijn/ brandend gevoel in epigastrio neg predictive value bij. Bij patienten 50 jr 99 overlap ibs afh criteria 15-42.

Download Policy: Content on the website is provided to you as is for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author. While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, gemiddeld the publisher may have deleted the file from their server. Presentation Transcript, dyspepsie, jan van der tuin, herbert van der heide. Kerkhof, 57 jaar, sinds 3 jaar wat wisselend last bovenbuik 2 jaar geleden bij ha elders, kortdurend ppi en nadien geen huisartsbezoek. Laatste jaar vaker en wat meer last. Ulcus pepticum, hp, nsaid, funktionele dyspepsie, reflux. Ibs, colonca, angina pectoris, differentiaal diagnose, relevante anamnese. Alecobo, aard, lokalisatie, ernst, chronologie, ontstaan, beinvloeding. Opvatting patient, anamnese mevr. Kerkhof, vol gevoel bovenbuik, geen zuurbranden vooral in bed na zware maaltijd, wijn voorheen eens per 2 maanden, nu wekelijks veel gerookt tot 2 jr gel., drinkt gem. 4 glazen alkohol, eet veel kant-en klaar, weinig lichaamsbeweging Verband leefwijze?/ buurvrouw maagca.

Ppt - dyspepsie powerPoint Presentation - id:4266172


Download, skip this Video, loading SlideShow in 5 Seconds. Dyspepsie powerPoint Presentation, download Presentation. Dyspepsie 1 / 15, dyspepsie. Jan van der tuin Herbert van der heide. Sinds 3 jaar wat grote wisselend last bovenbuik 2 jaar geleden bij ha elders, kortdurend ppi en nadien geen huisartsbezoek weegt laatste jaar vaker en wat meer last. Ulcus pepticum Hp nsaid. Copyright Complaint Adult Content Flag as Inappropriate. I am the owner, or an agent authorized to act on behalf of the owner, of the copyrighted work described. Download Presentation, an Image/Link below is provided (as is) to download presentation.

Buikpijn en pijn in onderbuik - doktersABC


Patiënten kunnen bloed spuwen of pleuritis ontwikkelen Andere pathogenen in longabces, bij deze patiënten zijn over het algemeen meerdere aandoeningen aanwezig die meer acuut van aard zijn. Cavitatie treedt op na parenchymaal necrose ontstaat. Abcessen van schimmels, nocardia, en mycobacteriële soorten hebben de neiging om symptomen te geven. Pleuritis Pleuritis ofwel: longvliesontsteking, is een zwelling (ontsteking) van de dunne lagen van weefsel (pleura) van de longen en de borstwand. De buitenste laag van de pleura hebben lijnen naar de binnenkant van de borstwand en de binnenlaag bedekt de longen. De kleine ruimte tussen de twee lagen wordt de borstholte genoemd. Deze holte bevat gewoonlijk een kleine hoeveelheid smeervloeistof waarmee de twee lagen over elkaar schuiven bij ademen. Wanneer het borstvlies ontstoken raakt, de lagen elkaar wrijven, ontstaat er pijn op de borst. Dit staat bekend als Pleurapijn.

De meest voorkomende symptomen en tekenen van longontsteking zijn: hoesten (bij enkele longontstekingen kan je groen of geel, of zelfs bloederige slijm ophoesten als er bloed in het slijm zit, dan kan het nodig zijn om snel contact op te nemen met galstenen je huisarts) koorts. Bijkomende symptomen en tekenen van een longontsteking zijn onder meer: scherpe of stekende pijn op de borst die erger worden als je diep ademt of hoest hoofdpijn overmatig zweten en klamme huid verlies van eetlust, weinig energie en vermoeidheid verwarring, vooral bij oudere mensen, bronchitis. De meest voorkomende oorzaak van acute bronchitis is een virale of bacteriële infectie, maar andere oorzaken kunnen irriterende stoffen zijn zoals tabaksrook, luchtvervuiling of chemicaliën. De symptomen en tekenen van Bronchitis omvatten: hoesten, het belangrijkste symptoom van acute bronchitis sputum verborgen productie (gele, groene, bruine, of zwarte slijm in kleur, kan voorkomen met bloed) keelpijn verstopte neus hoofdpijn spierpijn vermoeidheid. De meeste gevallen van bronchitis vereisen geen behandeling van een huisarts, en de symptomen kunnen gemakkelijk thuis worden beheerd. Longabces, longabces wordt gedefinieerd als necrose (afsterving) van het longweefsel en vorming van holten met necrotisch vuil of vloeistoffen veroorzaakt door een microbiële infectie.

De vorming van meerdere kleine ( 2 cm) abcessen wordt af en toe verwezen als necrotiserende pneumonie of long gangreen. Zowel longabces als necrotiserende pneumonie zijn uitingen van een vergelijkbaar pathologische proces. Symptomen zijn afhankelijk van of het abces wordt veroorzaakt door anaerobe of andere bacteriële infecties. Een longabces kan asymptomatisch zijn (geen tekenen vertonen) bij een klein deel van de patiënten in de vroege stadia. Typische symptomen en tekenen van longabces zijn: Anaerobe bacteriële infectie in longabces de gebruikelijke symptomen zijn koorts, hoest met sputum productie, nachtzweten, gebrek aan eetlust en gewichtsverlies. De sputum stinkt en heeft een slechte smaak.

Catmint, kruiden - magic-Mind

Hart-en vaatziekten - soms kan pijn van een hartaanval en andere aandoeningen van het hart worden gevoeld als long pijn. Brandend maagzuur (zure reflux) en slokdarm spasmen. Reumatoïde aandoeningen, zoals lupus en reumatoïde artritis. Hyperventilatie, longontsteking, longontsteking is een veel voorkomende longinfectie veroorzaakt door bacteriën, virussen of schimmels. Longontsteking en de symptomen kunnen variëren van mild tot ernstig. Er zijn veel behandelingen voor longontsteking beschikbaar. De behandeling hangt af van de oorzaak van je longontsteking, hoe ernstig je klachten zijn, en je leeftijd en de algehele gezondheid. De meeste gezonde mensen herstellen van een longontsteking in een tot drie weken en vereisen geen behandeling, maar longontsteking kan ook levensbedreigend zijn. Het goede nieuws is dat een longontsteking kan worden voorkomen, door regelmatig je handen te wassen, voor jezelf en voor andere mensen met een hoog risico om makkelijk ziek te worden, en door voor genoeg lichaamsbeweging te zorgen, en gezond te eten om je immuunsysteem sterker.

Als ik een dik persoon zie, zie ik iets wat ik niet wil

Er zijn vele omstandigheden die pijn in het gebied van de longen kan veroorzaken, maar sommige van de meer voorkomende oorzaken zijn: Pleuris - een ontsteking van de voering in de longen. Infecties - zoals longontsteking, bronchitis, of longabces. Astma, longembolie - pulmonaire embolie treedt op wanneer een bloedstolsel in de benen of het bekken (diepe veneuze trombose dvt) ) afbreekt en naar versturen de longen reist. Pneumothorax (klaplong) - een ineenstorting van een long. Pleuravocht - een ophoping van vocht tussen de weefsels van de longen. Goedaardige en kwaadaardige tumoren - ook longkanker en mesothelioom. Costochondritis - ontsteking in de ribgewrichten.

Wat maakt het beter, en wat maakt het nog erger? Welke mechanismen zijn de oorzaak van last van pijn de buurt van de longen? Pijn in het gebied van de longen heeft verschillende oorzaken. Sommige van deze zijn: Ontsteking - als gevolg van een infectie of andere aandoening die een ontsteking in de longen en de omliggende gebieden veroorzaakt. Irritatie - bijvoorbeeld irritatie van het slijmvlies van de longen, zoals optreedt met pleuritis. Druk op je longen of borst - door een goedaardige of kwaadaardige tumor in de longen of de borstholte of onder druk van een tumor of ontsteking rond een zenuw. overige mechanismen - zoals gespannen spieren als gevolg van hoesten, ontlasting blessures of pijn in verband met een infectie met gordelroos (de pijn kan aanwezig zijn voordat er enige uitslag wordt opgemerkt.). Wat zijn de oorzaken die voor last van pijn in je longen kunnen zorgen?

Galstenen, voorkomen, herkennen en genezen

Last van pijn in de longen is niet een volledig correcte term, omdat de longen zelf geen pijnreceptoren hebben. Toch kan je je zorgen maken over de pijn die voelt alsof het in je longen zit. Wat is pijn aan de longen, en wat zijn de oorzaken? Kan long pijn een symptoom zijn van longkanker? Hoe voelt de pijn? Wanneer je arts vraagt naar je symptoom van long pijn, zal de dokter vragen hoe het voelt voor jou. Is het scherp, of gewicht is het saai? Is het gelokaliseerd op een bepaald gebied, of voel je het overal in je borst? Is het constant, of is het komen en gaan?

Pijn bovenbuik na eten
Rated 4/5 based on 524 reviews